Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

Zaštita osobnih podataka

Osobni podatak definiran je kao svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili podatak kojim se može identificirati osoba, utvrditi identitet izravno ili neizravno. Te podatke tretiramo kao osobne podatke. Među osobne podatke spadaju i vaša IP adresa i email. Svi vaši podaci su tajni i od nas neće biti ustupljeni trećoj strani, osim ako se ne radi o podacima koji su prikupljeni od treće strane (Google Analytics, Facebook, Google AdWords, MailChimp i sl.).

VAŽNO: U svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu osobnih podataka i zatražiti njihovo brisanje. Želite li da se vaši podaci ažuriraju ili obrišu, molimo vas da se obratite na MAIL: unimedic@unimedic.hr

Način prikupljanja podataka:

Podatke prikupljamo i obrađujemo ako nas izravno kontaktirate i to preko: Web stranice ispunjavanjem kontakt forme, u tom slučaju o vama prikupljamo sljedeće podatke: Ime i prezime, e-mail adresu i broj telefona.

Ako ste mlađi od 16 godina, molimo vas da nam ne pružate nikakve podatke bez odobrenja roditelja ili skrbnika.

Dobivene podatke preko kontakt forme upotrebljavamo u jednu ili više navedenih svrha:

  • radi personalizacije korisničkog iskustva (prikupljene informacije pomažu da bolje odgovorimo na individualne potrebe)
  • radi poboljšanja web stranice
  • radi uspostave primarnog kanala komunikacije

Kada netko posjeti našu stranicu, koristimo usluge treće strane kao što su Google Analytics i Facebook Pixel kako bi prikupili podatke o posjećenosti određenih dijelova stranice kao i obrasce ponašanja prilikom kretanja kroz mrežnu stranicu.

Oba servisa nam služe kako bi saznali koji dijelovi naše web stranice su najpopularniji i da detektiramo eventualne probleme ili nelogičnosti u strukturi mrežne stranice te kako bi mogli ponuditi prilagođene oglase putem Google i Facebook (i pripadajućih) platformi.

Način na koji prikupljamo i obrađujemo podatke je takav da ne omogućava identifikaciju posjetitelja. Ne tražimo niti dozvoljavamo da Google ili Facebook pokušaju identificirati posjetitelje mrežne stranice.

Ako budemo htjeli prikupiti osobne podatke preko kojih se može posjetitelje identificirati kroz korištenje mrežne stranice bit ćemo otvoreni oko toga te vas o tome direktno obavijestiti te objasniti za koju svrhu prikupljamo tražene podatke.

Vremensko ograničenje:

Obrada podataka trajat će za vremensko razdoblje koje je dozvoljeno zakonima, ili (ii) neodređeno vremensko razdoblje (tj. dok ne zatražite da dio vaših podataka ili svi vaši podatci budu izbrisani), ili (iii) dok ne prestane postojati svrha radi koje je prikupljen određeni podatak ili prestanka postojanja ove web stranice.

Čuvanje podataka

Svi vaši podaci pohranjuju se na našim sigurnim poslužiteljima i sigurnim poslužiteljima naših partnera te im se pristupa i koristi u skladu s našim pravilima i standardima sigurnosti. Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, te poduzimamo sve mjere potrebne za njihovu zaštitu. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.

Obvezujemo se čuvati privatnost osobnih podataka svih Korisnika, te ćemo s istima postupati u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (679/2016) EU te drugim važećim nacionalnim primjenjivim propisima. Prikupljene osobne podatke ne smijemo i nećemo neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava, ukoliko to čini našu zakonsku obvezu ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza.

Prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te ostalim propisima koji se odnose na zaštitu podataka, u cilju zaštite povjerljivosti osobnih podataka, posebno se obvezujemo postupati s podacima Korisnika u skladu sa zakonom i dobroj vjeri, prikupljati podatke isključivo u točno određene i zakonite svrhe, ne prosljeđivati podatke bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne privole, ne prosljeđivati vaše osobne podatke državama izvan područja EU ako ta država ne osigurava primjerenu razinu zaštite podataka; osigurati primjerenu, sigurnu pohranu vaših osobnih podataka, tako da ista ne prelazi svrhu radi koje su podaci prikupljeni i radi koje se obrađuju; osigurati točnost vaših osobnih podataka; osigurati obradu osobnih podataka samo za vrijeme i svrhu za koju je to potrebno; poduzimati sve potrebne i prikladne tehničke i organizacijske mjere radi sprječavanja uništenja, oštećenja ili gubitka osobnih podataka.

POLITIKA KOLAČIĆA

ŠTO JE KOLAČIĆ?

Kolačić je mala datoteka (tekstualna) koju mrežno mjesto pohranjuje na vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju, s informacijama o vašoj navigaciji na toj mrežnoj stranici.

Kolačići su neophodni da bi olakšali pregledavanje weba i da bi ga više prilagodili korisniku te ne oštećuju vaše računalo ili uređaj s kojeg pregledavate našu web stranicu.

U KOJU SE SVRHU UPOTREBLJAVAJU KOLAČIĆI?

Kolačići su neophodan dio načina rada naše web stranice. Glavna je namjena naših kolačića poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte vaše osobne postavke (primjerice: državu) dok pregledavate mrežno mjesto te pri budućim posjetima.

Ponekad, ako smo unaprijed pribavili vaš informirani pristanak, možemo koristiti kolačiće, oznake i slične alate radi pribavljanja informacija koje nam omogućuju da vam pokažemo, ili s našeg vlastite web stranice ili stranica trećih strana ili na bilo koji drugi način, oglase temeljene na analizi vaših navika pregledavanja web stranice.

U KOJU SE SVRHU NE UPOTREBLJAVAJU KOLAČIĆI NA OVOM MREŽNOM MJESTU?

Ne pohranjujemo osjetljive osobne informacije, kao što su vaša adresa, lozinka. Takve podatke od vas NE prikupljamo.

TKO UPOTREBLJAVA INFORMACIJE POHRANJENE U KOLAČIĆIMA?

Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljavamo isključivo mi, osim onih koji su u nastavku opisani kao „kolačići trećih strana“, a njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje mi zatražimo da bismo poboljšali svoje usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja našeg web stranice.

Ovi se „kolačići trećih strana“ uglavnom upotrebljavaju da bi se pribavila statistika pristupa našem webu. U našem slučaju radi se o Google Analytics kolačićima i Facebook kolačićima.

KAKO MOGU IZBJEĆI UPOTREBU KOLAČIĆA?

Ako vam je draže izbjeći upotrebu kolačića na ovoj web stranici, uzimajući u obzir gore opisana ograničenja, prvo morate onemogućiti upotrebu kolačića u vašem pregledniku i onda izbrisati kolačiće povezane s ovom web stranicom koji su sačuvani u vašem pregledniku.

Važno! Možete upotrebljavati ovu mogućnost sprečavanja upotrebe kolačića u bilo kojem trenutku.

KAKO ONEMOGUĆITI ILI SPRIJEČITI UPOTREBU KOLAČIĆA?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ove web stranice u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u vašem pregledniku (Mozilla, Opera, Safari, Google Chrome), molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku.

Kolačiće možete onemogućiti dolaskom na ovu web stranicu, i na našim postavkama privatnosti.

KOLIKO DUGO SU KOLAČIĆI POHRANJENI?

Stalni kolačići — ovi kolačići ostaju na korisnikovom uređaju kroz razdoblje određen u kolačiću. Aktiviraju se pri svakom posjetu web stranici koja je stvorila određeni kolačić.

Kolačići korišteni pri jednokratnom radu pretraživača — ovi kolačići omogućavaju administratorima web stranice da povežu aktivnosti korisnika tijekom jednokratnog korištenja pretraživača. Jednokratno korištenje počinje kada korisnik posjeti mrežnu stranicu, a prestaje kada zatvori pretraživač, i tako svaki put. Ovakva vrsta kolačića je privremena. Jednom kada zatvorite pretraživač, svi takvi kolačići su obrisani.

Kolačići imaju različite funkcije, kao što su lakše i efikasnije kretanje po dijelovima web stranice pamćenja izbora pri korištenju mrežne stranice i generalno poboljšavanja korisničkog iskustva.

NUŽNI KOLAČIĆI

Ovi kolačići omogućavaju funkcije mrežne strance koje ste zatražili. Ovi kolačići su nužni jer omogućavaju kretanje po web stranici i korištenje njenih pogodnosti, kao pristup sigurnim dijelovima web stranice.

KOLAČIĆI ZA MJERENJE UČINKA

Ovi kolačići skupljaju anonimne informacije o posjećenosti dijelova web stranice. Korištenjem web stranice prihvaćate da će ovakvi kolačići biti preuzeti na vaš uređaj.

Ovi kolačići skupljaju informacije o tome kako posjetitelji koriste web stranicu, primjerice koje dijelove web stranice posjetitelji najčešće posjete i da li im neki dio web stranice prijavi grešku pri izvođenju. Ovi kolačići ne skupljaju informacije koje omogućavaju identifikaciju posjetitelja. Sve informacije koje ovi kolačići zabilježe skupljene su na jednom mjestu kako bi ih bilo nemoguće razlučiti te su zato anonimne. Koriste se samo kako bi se unaprijedilo korištenje web stranice.

KOLAČIĆI FUNKCIONALNOSTI

Ovi kolačići pamte vaše izbore kako bi unaprijedili vaše iskustvo. Korištenjem mrežne web prihvaćate da će ovakvi kolačići biti preuzeti na vaš uređaj.

Ovi kolačići omogućavaju da web stranica pamti vaše izbore (kao što su korisničko ime, gašenje ispadajućeg prozora, prepoznavanje regije) kako bi vam pružili poboljšano korištenje prema vašim željama. Informacije koje ovi kolačići skupe mogu biti anonimni i ne mogu pratiti vaše kretanje na drugim mrežnim stranicama.

KOLAČIĆI TREĆIH STRANA

Ovi kolačići omogućavaju praćenje uspješnost njihove primjene ili prilagodbu ponude vašim preferencijama. Zbog načina kako ovi kolačići funkcioniraju ne možemo im pristupiti niti treća strana može pristupiti podacima iz kolačića korištenih na ovoj web stranici.