Dermatologija

Medicinska specijalnost koja se bavi proučavanjem i liječenjem promjena na koži dostupna je i u UniMecic Centru. Koža glave i vrata vrlo je izložena vanjskim utjecajima, a estetski je vrlo osjetljivo područje. Opći dermatološki pregled

  • Pregled madeža digitalnom dermatoskopijom
  • Liječenje akni
  • Krioterapija i elektrokoagulacija
  • Kozmetologija
  • Kožni tretmani CO2 laserom

OPĆI DERMATOLOŠKI PREGLED

Dermatološki pregled obuhvaća bilo koji dio tijela na kojem su uočene kožne promjene, promjene na noktima ili vidljivim sluznicama. Stručnjaci u našem Centru s dugogodišnjim iskustvom u ovome području rado će Vam pomoći oko rješavanja Vaših problema.

LIJEČENJE AKNI

Akne su jedne od najučestalijih kožnih promjena u današnje vrijeme. Mogu biti uzrokovane raznim faktorima, kako upalnim tako i hormonskim, te se po načinu i uzroku nastanka dijele u različite skupine. Kod nas ćete moći dobiti tretman koji je propisan po najnovijim dermatološkim smjernicama za liječenje ove problematike.

ELEKTROKOAGULACIJA I KRIOTERAPIJA VIRUSNIH BRADAVICA ILI DRUGIH DOBROĆUDNIH PROMJENA KOŽE

Elektrokoagulacija je metoda koja se izvodi u svrhu uklanjanja izraslina iznad razine kože pomoću električne energije koja se pretvara u toplinsku, te uzrokuje evaporizaciju promjene.

Krioterapija je metoda kojom uz pomoć tekućeg dušika odstranjujemo virusne bradavice, seboroične keratoze, te druge dobroćudne promjene za koje se smatra da se trebaju ukloniti.

PREGLED MADEŽA DERMATOSKOPOM

Dermatoskopija je bezbolna dijagnostička pretraga koja je obavezni dio pregleda madeža i predstavlja premosnicu između standardnog kliničkog pregleda madeža i histopatološke interpretacije madeža koji su operativno odstranjeni. Ova metoda omogućuje analizu pigmenta i strukture pigmetniranih promjena kroz slojeve kože, što je prostim okom nemoguće. Ona pruža drugu dimenziju dijagnostike pigmetniranih i nepigmentiranih  lezija kože.

Ukoliko se uoči sumniva promjena na koži koju je potrebno odstraniti i patohistološki provjeriti, to se može učiniti u UniMedic Centru.

Rezervirajte svoj termin